Γαλλική Μπαγκέτα

Υλικά
  • 420-450 γρ. χλιαρό νερό
  • 900 γρ. αλεύρι σκληρό
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ ζάχαρη
  • 2 κ.γ. αλάτι
  • Ένα φακελάκι ξηρή μαγιά
  • Σουσάμι (προαιρετικά)
Εκτέλεση

Βάζουμε όλα τα υλικά στον κάδο του μίξερ ρίχνοντας πρώτα τα 420 γρ. νερού. Τοποθετούμε το εξάρτημα του γάντζου και ξεκινούμε το ζύμωμα. Αν είναι λίγο σκληρό το ζυμάρι τότε προσθέτουμε σιγά σιγά το υπόλοιπο νερό. Ζυμώνουμε για 10 λεπτά μέχρι να πάρουμε μία ελαστική και μαλακή ζύμη χωρίς να κολλάει στα χέρια. Όταν είναι έτοιμη η ζύμη, λαδώνουμε ελαφρά ένα μπολ, την βάζουμε μέσα, την χαράσσουμε σταυροειδώς με ένα μαχαίρι και καλύπτουμε με διάφανη μεμβράνη. Αφήνουμε να φουσκώσει για 1 ώρα περίπου. Αλευρώνουμε τον πάγκο μας, χωρίζουμε τη ζύμη σε 2 ή 3 κομμάτια και πλάθουμε σε μακρόστενο σχήμα σαν της μπαγκέτας. Τις χαράσσουμε διαγώνια, τις πασπαλίζουμε με αλεύρι και αφήνουμε να φουσκώσουν για 30 λεπτά. Ραντίζουμε τα ψωμάκια μας με λίγο νερό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς κελσίου γυρίζοντας τον διακόπτη στην κάτω αντίσταση με αέρα τοποθετώντας το ταψί στην προ-τελευταία θέση του φούρνου για 25 με 30 λεπτά.

 

Συμβουλή

Για να δούμε αν είναι έτοιμες οι μπαγκέτες, τις χτυπάμε στο κάτω μέρος. Αν ακουστεί κούφιο τότε είναι έτοιμες!

 

Από την Ελένη Καπνιά.

Βαθμολογήστε μας
0 reactions

Έχετε απορίες; Ρωτήστε μας...