Χταποδοσαλάτα με παπαρδέλες

Reviews

Συστατικά:

Προσαρμόστε τις μερίδες
1 κιλό χταπόδι
2 κ.σ. ελαιόλαδο
3 κ.σ. ξύδι (ποιοτικά καλό)
3 κόκκους μπαχάρι
5 κόκκους πιπέρι
1 αστεροειδή γλυκάνισο
1 δαφνόφυλλο
Υλικά για την σαλάτα:
500 γρ. παπαρδέλες βρασμένες όσο αναγράφετε στη συσκευασία
1 ψημένη πιπεριά φλωρίνης κομμένη σε καρέ
10 ντοματίνια κομμένα στα τέσσερα
2 κ.σ. ψιλοκομμένη ελιά
Μισό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2 κ.σ. μάραθο ψιλοκομμένο
2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
Αλάτι, πιπέρι
φλοίδες παρμεζάνας για γαρνίρισμα

Οδηγίες

1.
Για το μαγείρεμα του χταποδιού, παίρνουμε μία κατσαρόλα και τοποθετούμε μέσα όλα τα υλικά.
Ολοκληρωμένο
2.
Καλό είναι να τυλίξουμε τα μπαχαρικά (μπαχάρι, πιπέρι, αστεροειδή γλυκάνισο, δαφνόφυλλο) μέσα σε τούλι ώστε να τα αφαιρέσουμε εύκολα μετά.
Ολοκληρωμένο
3.
Κλείνουμε το καπάκι της κατσαρόλας και σιγομαγειρεύουμε σε χαμηλή ένταση για 45 λεπτά με 1 ώρα ώσπου να μαλακώσει.
Ολοκληρωμένο
4.
Αφαιρούμε το χταπόδι, το αφήνουμε να κρυώσει και έπειτα το κόβουμε σε κομματάκια.
Ολοκληρωμένο
5.
Βράζουμε τις παπαρδέλες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, έπειτα τις ξεπλένουμε με νερό κάτω από την βρύση, τις σουρώνουμε και τις τοποθετούμε σε ένα μπολ.
Ολοκληρωμένο
6.
Εκεί ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο ώστε να μην κολλήσουν μεταξύ τους και ανακατεύουμε.
Ολοκληρωμένο
7.
Παίρνουμε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε μέσα όλα τα υλικά για την σαλάτα, το μαγειρεμένο χταπόδι, τα ζυμαρικά και περιχύνουμε με τη σάλτσα την οποία πρώτα την έχουμε χτυπήσει στο μπλέντερ.
Ολοκληρωμένο
8.
Ανακατεύουμε πολύ καλά και συνοδεύουμε παρέα με ένα θεσσαλικό τσιπουράκι με γλυκάνισο!
Ολοκληρωμένο
Σημειώσεις
Το χταπόδι που έχουμε αγοράσει είτε φρέσκο είτε κατεψυγμένο πρέπει να έχει χρώμα άσπρο-γκριζωπό. Αν κοκκινίζει, αυτό δηλώνει πως έχουν περάσει κάποιες ημέρες ή έχει ταλαιπωρηθεί από πολλές καταψύξεις και αποψύξεις!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *