Κεφτεδάκια καβουριού

Reviews

Συστατικά:

Προσαρμόστε τις μερίδες
0.5 κιλό πατάτες baby καθαρισμένες
Αλάτι, πιπέρι
5 κ.σ. ελαιόλαδο
0.5 κιλό καβουρόψιχα
Χυμό από ένα λεμόνι και το ξύσμα του
3 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
0.5 πιπερίτσα τσίλι ψιλοκομμένη
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
Υλικά για τη σαλάτα:
1 κόκκινη πιπεριά (καμπάνα) κομμένη στα τέσσερα
10 τοματάκια
1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. σιρόπι ξύδι βαλσαμικού
Βασιλικό φρέσκο ψιλοκομμένο

Οδηγίες

1.
Βάζουμε τις πατάτες μέσα σε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που ήδη βράζει.
Ολοκληρωμένο
2.
Τις μαγειρεύουμε για 25 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
Ολοκληρωμένο
3.
Σουρώνουμε τις πατάτες σε ένα τρυπητήρι και τις αφήνουμε για 15 λεπτά να φύγουν τα υγρά τους.
Ολοκληρωμένο
4.
Μεταφέρουμε τις πατάτες σε ένα μπολ και εκεί ρίχνουμε λίγο αλάτι, πιπέρι, το ελαιόλαδο και την καβουρόψιχα.
Ολοκληρωμένο
5.
Λιώνουμε όλα τα υλικά όπως κάνουμε με τον πουρέ.
Ολοκληρωμένο
6.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τον χυμό με το ξύσμα λεμονιού, τον μαϊντανό, το ψιλοκομμένο τσίλι και τα κρεμμυδάκια.
Ολοκληρωμένο
7.
Ανακατεύουμε καλά. φτιάχνουμε 15 κεφτεδάκια με τη βοήθεια ενός κουταλιού, τα απλώνουμε σε ένα πιάτο και τα βάζουμε στο ψυγείο για 3 ώρες τουλάχιστον μέχρι να σφίξουν.
Ολοκληρωμένο
8.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνουμε λάδι και τηγανίζουμε λίγα λίγα κεφτεδάκια μέχρι να πάρουν χρώμα.
Ολοκληρωμένο
9.
Απλώνουμε τα κεφτεδάκια σε ένα απορροφητικό χαρτί.
Ολοκληρωμένο
10.
Για την σαλάτα:
Ψήνουμε στο γκριλ την πιπεριά με τα ντοματίνια, αφού πρώτα τα ραντίσουμε με λίγο ελαιόλαδο, μέχρι να πάρουν χρώμα. Αφήνουμε να κρυώσουν. Έπειτα αναμειγνύουμε με όλα τα υπόλοιπα υλικά και σερβίρουμε με τα κεφτεδάκια.
Ολοκληρωμένο
Σημειώσεις
Μπορούμε τα κεφτεδάκια να τα ψήσουμε στον φούρνο για πιο ελαφρύ αποτέλεσμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *