Καραβίδες αχνιστές

Reviews

Συστατικά:

Προσαρμόστε τις μερίδες
0.5 κιλό καραβίδες
2 φλιτζ. λευκό κρασί
2 σκελίδες σκόρδο καθαρισμένες
1 φρέσκο κρεμμυδάκι
3 κλαδάκια άνηθο
Μαύρο πιπέρι
4 κ.σ. ελαιόλαδο
μία πιπερίτσα τσίλι
ξύσμα λεμονιού

Οδηγίες

1.
Σε μια βαθιά κατσαρόλα ρίχνουμε μέσα το κρασί και προσθέτουμε για ένα λεπτό τα σκόρδα.
Ολοκληρωμένο
2.
Τα αφαιρούμε με ένα κουτάλι και μόλις πάρει βράση το κρασί ρίχνουμε τις καραβίδες για 2 λεπτά.
Ολοκληρωμένο
3.
Τις παίρνουμε με μία τρυπητή κουτάλα και τις σερβίρουμε σε ένα βαθύ πιάτο.
Ολοκληρωμένο
4.
Στο ζωμό του κρασιού βάζουμε το κρεμμυδάκι, τον άνηθο, το πιπέρι, το τσίλι, το ελαιόλαδο και το ξύσμα λεμονιού.
Ολοκληρωμένο
5.
Αφήνουμε να βράσει για 3 λεπτά, να βγουν όλα τα αρώματα και στη συνέχεια περιχύνουμε με τον ζωμό τις καραβίδες.
Ολοκληρωμένο
Σημειώσεις
Μπορείτε την ίδια συνταγή να τη φτιάξετε με άλλα αρθρόποδα όπως γαρίδες ή "κατσαρίδες" της θάλασσας!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *