- 30 κολοκυθοανθούς
- 200 γρ. ξυνομυζήθρα
- 150 γρ. φέτα μαλακή
- 100 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
- 2 κ.σ. τυρί κρέμα
- 1 αυγό
- 2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
- Ψιλοκομμένος δυόσμος
- ξύσμα λεμονιού
- Πιπέρι
- Ελαιόλαδο για τηγάνισμα
Για το κουρκούτι:
- 200 γρ. αλεύρι
- 2 κ.σ. κορν φλάουρ
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- ½ κ.γ. αλάτι
- 180 γρ. μπύρα
Πλένουμε πολύ καλά τους ανθούς χωρίς να τους σπάσουμε και αφαιρούμε τον κίτρινο στήμονα. Τους απλώνουμε σε ένα απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά της γέμισης μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα. Γεμίζουμε κάθε ανθό με μία κουταλιά της σούπας γέμιση στρίβοντας απαλά τις άκρες τους. Παράλληλα ετοιμάζουμε το κουρκούτι αναμειγνύοντας όλα τα υλικά.
Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε ελαιόλαδο και το ζεσταίνουμε καλά. Παίρνουμε έναν έναν τους ανθούς, τους βουτάμε στο κουρκούτι και τους τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα. Τους στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί, προσθέτουμε λίγο γιαούρτι στο πλάι και τους σερβίρουμε παρέα με ένα ουζάκι.
Συμβουλή:
Αντί για μπύρα στο κουρκούτι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ανθρακούχο νερό. Επίσης σημαντικό στάδιο είναι το τηγάνισμα γιατί επιθυμούμε καυτό το ελαιόλαδο. Προσοχή όμως μην καπνίσει!
Από την Ελένη Καπνιά.
- Εισέλθετε στο σύστημα ή εγγραφείτε για να υποβάλετε σχόλια ή να βαθμολογήσετε