No products in the cart.
Κομπόστα μήλου με γλυκαντικά
πολύ εύκολο
Reviews
Συστατικά:
Προσαρμόστε τις μερίδες
1 κιλό μήλα ποικιλίας στάρκιν | |
350 ml νερό | |
200 γρ. στέβια | |
600 ml φυσικό χυμό μήλου | |
20 γρ. κιτρικό οξύ | |
Χυμός από 2 λεμόνια | |
Βάζα | |
Θερμόμετρο |
Οδηγίες
1.
Καθαρίζουμε τα μήλα και με το ειδικό μηχάνημα βγάζουμε τα κουκούτσια.
Ολοκληρωμένο
2.
Σε μια λεκάνη βάζουμε νερό με τον χυμό λεμονιού και τοποθετούμε τα μήλα εκεί για να μην μαυρίσουν.
Ολοκληρωμένο
3.
Σε μία μεγάλη κατσαρόλα ρίχνουμε 150 ml νερό και 10 γρ. κιτρικό οξύ να βράσουν και προσθέτουμε τα μήλα.
Ολοκληρωμένο
4.
Τα βράζουμε για περίπου 5 λεπτά.
Ολοκληρωμένο
5.
Σουρώνουμε τα μήλα. Βάζουμε τη στέβια σε μια άλλη κατσαρόλα μαζί με 200 ml νερό, τον φυσικό χυμό μήλου, τα στικ κανέλας και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η στέβια.
Ολοκληρωμένο
6.
Αφήνουμε να πάρει βράση μέχρι να φτάσει στους 103 βαθμούς κελσίου και βράζουμε για 20 λεπτά έως ότου αρχίσει να δένει το σιρόπι.
Ολοκληρωμένο
7.
Καρφώνουμε σε κάθε μήλο ένα γαρύφαλλο.
Ολοκληρωμένο
8.
Προσθέτουμε τα μήλα και τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν, για περίπου 15 λεπτά. Ξαφρίζουμε αν χρειαστεί.
Ολοκληρωμένο
9.
Με μια κουτάλα βγάζουμε τα μήλα σε ένα σουρωτήρι να στραγγίσουν και ξαναρίχνουμε όσο σιρόπι βγάλει στην κατσαρόλα.
Ολοκληρωμένο
10.
Αφήνουμε να πάρει βράση το σιρόπι και να φθάσει τους 105 βαθμούς κελσίου.
Ολοκληρωμένο
11.
Ρίχνουμε τα υπόλοιπα 10 γρ. κιτρικό οξύ και το βράζουμε για ακόμη 1 λεπτό.
Ολοκληρωμένο
12.
Αποστειρώνουμε τα βάζα στον φούρνο στους 100 βαθμούς κελσίου για 15 λεπτά.
Ολοκληρωμένο
13.
Προσθέτουμε τα μήλα με το σιρόπι στα βάζα κλείνοντάς τα ερμητικά καλά, αναποδογυρίζουμε το βάζο και το αφήνουμε να κρυώσει. Τέλος, μόλις κρυώσει τα αποθηκεύουμε στο ψυγείο.
Ολοκληρωμένο