Κρέμα ζαχαροπλαστικής σοκολάτα

Υλικά
  • 650 γρ. φρέσκο γάλα
  • 350 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 120 γρ. ζάχαρη
  • 70 γρ. κορν φλάουρ
  • 2 αυγά και 3 κρόκους
  • 3 βανιλέτες ή λοβό βανίλιας ή 1 κ.σ. υγρή βανίλια
  • 200 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
  • 40 γρ. βούτυρο αγελάδος
  • Μία πρέζα αλάτι
Εκτέλεση

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος, τις βανιλέτες και το αλάτι.  Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα αυγά, το κορν φλάουρ και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα. Όταν το μείγμα με το γάλα ζεσταθεί προσθέτουμε με μία κουτάλα στο μείγμα με τα αυγά, ανακατεύουμε γρήγορα για να πάρει σωστή θερμοκρασία. Ρίχνουμε το μείγμα των αυγών στο γάλα. Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να πήξει η κρέμα μας και να βγάλει φουσκάλες. Αφαιρούμε από το μάτι της κουζίνας την κατσαρόλα και προσθέτουμε την κουβερτούρα μαζί με το βούτυρο. Ενσωματώνουμε καλά και τοποθετούμε την κρέμα σε ένα μακρόστενο σκεύος, το καλύπτουμε με διάφανη μεμβράνη που να εφάπτεται και το βάζουμε στο ψυγείο για 3 ώρες να κρυώσει. Όταν η κρέμα είναι έτοιμη, την βάζουμε στο μίξερ και την χτυπάμε με το φτερό να αφρατέψει. Έπειτα είναι έτοιμη προς χρήση.

 

Από την Ελένη Καπνιά.

Βαθμολογήστε μας
0 reactions

Έχετε απορίες; Ρωτήστε μας...