Κριτσίνια με γραβιέρα

Υλικά
  • 150 γρ. ελαιόλαδο
  • 150 γρ. λευκό κρασί
  • 110 γρ. νερό
  • 1 μεγάλο καρότο τριμμένο
  • 150 γρ. γραβιέρα τριμμένη
  • 400 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 150 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
  • 3 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 1 κ.γ. αλάτι

 

Πασπάλισμα

  • 70 γρ. ηλιόσπορους
  • 6 κ.σ. καλαμποκάλευρο
Εκτέλεση

Σε ένα μπολ τοποθετούμε όλα μας τα υλικά. Ζυμώνουμε με τα χέρια μέχρι να πάρουμε μία εύπλαστη ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια. Την σκεπάζουμε με μία διάφανη μεμβράνη και την αφήνουμε για 15 λεπτά να ξεκουραστεί. Παίρνουμε τους ηλιόσπορους, τους τοποθετούμε σε ένα σουρωτήρι και τους βρέχουμε. Τους απλώνουμε σε μία βαμβακερή πετσέτα. Χωρίζουμε τη ζύμη σε δύο κομμάτια. Πλάθουμε λεπτά μπαστούνια στο πάχος του δαχτύλου και κυλάμε τα μισά κριτσίνια στο ηλιόσπορο ένα ένα. Στην ίδια πετσέτα απλώνουμε το καλαμποκάλευρο. Εκεί κυλάμε τα υπόλοιπα κριτσίνια. Στρώνουμε μία λαδόκολλα στο ταψί της κουζίνας και τα αραδιάζουμε το ένα δίπλα στο άλλο αφήνοντας λίγο κενό μεταξύ τους. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου στον αέρα για 40 με 45 λεπτά.

 

Συμβουλή

Μπορούμε να «παίξουμε» με το πασπάλισμα βάζοντας σουσάμι, παπαρουνόσπορο, μαυροσούσαμο, βρόμη. Αν δε σας αρέσει το κρασί τότε απλά το αντικαθιστούμε με νερό.

 

Από την Ελένη Καπνιά.

Βαθμολογήστε μας
0 reactions

Έχετε απορίες; Ρωτήστε μας...