Μπαλίτσες τυριού

Υλικά

Για τις μπαλίτσες:

  • 1 πακέτο τυρί κρέμα
  • 250 γρ. φρέσκο ανθότυρο
  • 100 γρ. παρμεζάνα ή τσένταρ τριμμένο
  • 30 γρ. κονιάκ
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα πολύ ψιλοκομμένα
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 κ.γ σκόρδο σε σκόνη
  • 8 φέτες μπέικον ψημένες στο γκριλ και ψιλοκομμένες

Για την επικάλυψη:

  • 100 γρ. φουντούκια καβουρδισμένα
  • 100 γρ. φιστίκια Αιγίνης καρβουνισμένα
  • 50 γρ. μαυροσούσαμο καβουρδισμένο
  • 100 γρ. σουσάμι καβουρδισμένο
  • 1 ματσάκι άνηθο (χωρίς κοτσάνια)  ψιλοκομμένο
  • 1 ματσάκι σχινόπρασο ψιλοκομμένο
Εκτέλεση

Σε ένα μπολ βάζουμε τα είδη τυριών και ανακατεύουμε με ένα πιρούνι, μέχρι να ενωθούν καλά και να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το κονιάκ, τα κρεμμυδάκια και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, το σκόρδο και μπέικον. Σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη και βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για 1 ώρα, μέχρι να σφίξει καλά. Βγάζουμε από το ψυγείο το μείγμα τυριού και το πλάθουμε σε μπαλίτσες, σε μέγεθος καρυδιού. Βάζουμε σε χωριστά πιάτα τον άνηθο, το σουσάμι με το μαυροσούσαμο, και τα φιστίκια με τα φουντούκια. Περνάμε κάθε μπαλίτσα από διαφορετικό υλικό ή κάνουμε συνδυασμούς με δύο επικαλύψεις π.χ. άνηθο και σουσάμι-μαυροσούσαμο. Τοποθετούμε τις μπαλίτσες σε μια πιατέλα και τις αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι την ώρα του σερβιρίσματος.

Συμβουλή: Στις μπαλίτσες μπορούμε να ψιλοκόψουμε λιαστές ντομάτες ή να προσθέσουμε cranberries ή κάποιο άλλο αποξηραμένο φρούτο!

 

Για περισσότερα ορεκτικά δείτε εδώ.

Για περισσότερες χριστουγεννιάτικες συνταγές δείτε εδώ.

 

Από την Ελένη Καπνιά.

Βαθμολογήστε μας
0 reactions

Έχετε απορίες; Ρωτήστε μας...