Ντοματοσαλάτα με ψητή φέτα

Χωριάτικη ντοματοσαλάτα με ψητή φέτα

Υλικά
  • 200 γρ. ντοματίνια
  • 2 αγγούρια
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 πιπεριά κόκκινη
  • 1 πιπεριά πράσινη
  • 3 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 1 κ.σ. κρίταμο
  • Βασιλικό φρέσκο
  • 250 γρ φέτα
  • 2 φέτες ψωμιού
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη

 

Βινεγκρέτ

  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. ξύδι βαλσαμικό
  • 1 κ.σ. ξύδι βαλσαμικό σε σιρόπι
Εκτέλεση

Κόβουμε τα ντοματίνια, τα αγγουράκια, το κρεμμύδι και τις πιπεριές. Παίρνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι, το λαδώνουμε ελαφρώς και τοποθετούμε πρώτα τις πιπεριές σε δυνατή φωτιά. Το ίδιο κάνουμε για την φέτα ψήνοντάς την με γρήγορες κινήσεις. Στη συνέχεια κόβουμε το ψωμί σε κυβάκια. Μέσα στο ίδιο τηγάνι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο, το σκόρδο, λίγο αλάτι και το ψωμί μας. Τα σοτάρουμε μέχρι τα κομματάκια του ψωμιού να χρυσαφίσουν. Έτσι ετοιμάζουμε τα σπιτικά μας κρουτόν. Παίρνουμε ένα μπολ και ρίχνουμε μέσα όλα μας τα υλικά. Για την βινεγκρέτ ανακατεύουμε πολύ καλά όλα τα υλικά και περιχύνουμε την σαλάτα μας.

 

Συμβουλή 

Η συγκεκριμένη σαλάτα τρώγεται χλιαρή γιατί απλά η νοστιμιά της ψητής φέτας αναδεικνύεται εκείνη την ώρα. Τώρα, για να μη μαραίνονται τα λαχανικά μας καλό είναι να κόβονται τη στιγμή του σερβιρίσματος. Αν θέλουμε να την έχουμε έτοιμη από πριν απλά δεν προσθέτουμε το αλάτι και την βινεγκρέτ.

 

Από την Ελένη Καπνιά.

Βαθμολογήστε μας
0 reactions

Έχετε απορίες; Ρωτήστε μας...