Ντονατσάκια με 2 υλικά

Υλικά
  • 190 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 250 γρ. γιαούρτι
  • 2 βανιλέτες (προαιρετικά)
  • Σπορέλαιο για τηγάνισμα

Για την επικάλυψη:

  • 50 γρ. ζάχαρη
  • 2 κ.γ. κανέλα
Εκτέλεση

Σε μία βαθιά κατσαρόλα βάζουμε το σπορέλαιο και το ζεσταίνουμε σε μέτρια προς δυνατή ένταση. Παίρνουμε ένα μπολ και ρίχνουμε το αλεύρι, το γιαούρτι και τις βανιλέτες. Ανακατεύουμε καλά με μία σπάτουλα και μεταφέρουμε το μείγμα σε μία αλευρωμένη επιφάνεια. Ζυμώνουμε ελαφρώς για λίγο και με ένα κουτάλι (αφού πρώτα το βουτήξουμε σε σπορέλαιο για να γλιστράει) κόβουμε κομμάτια ζύμης σε μπαλάκια. Τα ρίχνουμε στο ζεστό λάδι και τηγανίζουμε για 2-3 λεπτά. με μία τρυπητή κουτάλα τα μεταφέρουμε σε μια πιατέλα με απορροφητικό χαρτί. Τα αφήνουμε για 1 λεπτό και μετά τα μεταφέρουμε σε ένα μπολ που έχουμε ρίξει τη ζάχαρη με την κανέλα. Ανακινούμε και σερβίρουμε!

Συμβουλή: Τα συγκεκριμένα ντονατσάκια μπορούμε να τα γαρνίρουμε με μία γκανάς σοκολάτας ή σάλτσα καραμέλας ή μπορούμε να τα γεμίσουμε με πραλίνα!

 

Συνταγή για λουκουμάδες δείτε εδώ.

Συνταγή για ιταλικά donuts bomboloni δείτε εδώ.

Για περισσότερες συνταγές με γλυκές ζύμε δείτε εδώ.

 

Από την Ελένη Καπνιά.

Βαθμολογήστε μας
0 reactions

Έχετε απορίες; Ρωτήστε μας...