Ομελέτα φούρνου με μανιτάρια και παστράμι

Υλικά
  • 8 αυγά
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • ½  κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 200 γρ. μανιτάρια καθαρισμένα και κομμένα στα τέσσερα
  • 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε καρέ
  • 7 φέτες παστράμι ψιλοκομμένο
  • 200 γρ. γραβιέρα κομμένη σε κυβάκια
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 1 κ.σ. ψιλοκομμένο σχινόπρασο ή κρεμμυδάκι φρέσκο
  • αλάτι, πιπέρι
  • λίγη πάπρικα
  • 2 κ.σ. τριμμένη φρυγανιά
Εκτέλεση

Βάζουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι το ελαιόλαδο. Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, τα μανιτάρια και τις πιπεριές για 3 λεπτά. Έπειτα προσθέτουμε το παστράμι και σοτάρουμε για 1 λεπτό. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με την κρέμα γάλακτος, το σχινόπρασο, το αλάτι, το πιπέρι και την πάπρικα. Παίρνουμε ένα πυρέξ ή ταψάκι ή φόρμα του κέικ ή τηγάνι που να μπαίνει στο φούρνο, το βουτυρώνουμε και ρίχνουμε την τριμμένη φρυγανιά. Απλώνουμε τα λαχανικά με το παστράμι, την γραβιέρα και περιχύνουμε με τα αυγά. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς κελσίου στον αέρα για 30 λεπτά μέχρι να χρυσαφίσει η επιφάνεια της ομελέτας.

 

omeleta_foyrnoy_me_manitaria_kai_pastrami_syntages_eleni_kapnia

 

Συμβουλή: Αν θέλουμε μπορούμε να κάνουμε ομελέτα muffin βάζοντας το μείγμα των αυγών στις ειδικές θήκες. Επίσης μία άλλη ωραία ιδέα, είναι να αδειάσουμε ψωμάκια, να τα γεμίσουμε με τα αυγά και να τα ψήσουμε!

 

Από την Ελένη Καπνιά.

Βαθμολογήστε μας
0 reactions

Έχετε απορίες; Ρωτήστε μας...