Ομελέτα με φέτα και γραβιέρα Σαμοθράκης

Υλικά
  • 5 αυγά
  • 5 κ.σ. σόδα αναψυκτικό
  • 1/3 φλιτζ. γάλα
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 100 γρ. φέτα τυροκομείου Παπανικολάου
  • 100 γρ. γραβιέρα τυροκομείου Παπανικολάου
  • 4 φέτες καπνιστή μπριζόλα σε κομμάτια
  • Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση

Σπάμε τα αυγά και τα προσθέτουμε σε ένα μπολ μαζί με τη σόδα, το γάλα, το αλατοπίπερο και τα ανακατεύουμε ελαφρώς με ένα πιρούνι. Παίρνουμε ένα αντικολλητικό ή μαντεμένιο τηγάνι μεσαίου μεγέθους και το τοποθετούμε στο μάτι της κουζίνας. Προσθέτουμε το βούτυρο με το ελαιόλαδο και ζεσταίνουμε καλά. Ρίχνουμε το μείγμα των αυγών, το απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια και ψήνουμε για 5 λεπτά. Έπειτα την αναποδογυρίζουμε και προσθέτουμε τα τυριά του τυροκομείου Παπανικολάου Σαμοθράκης μαζί με την καπνιστή μπριζόλα. Καλύπτουμε με ένα καπάκι και μαγειρεύουμε για άλλα 5 λεπτά. Σερβίρουμε με καψαλισμένο ψωμί.

Συμβουλές:

  1. Τα καλύτερα τηγάνια για ομελέτα είναι αυτά που διαχέουν ταυτόχρονα και ομοιόμορφα τη θερμότητα παντού (π.χ. μαντεμένια)
  2. Λίγο γάλα κάνει την ομελέτα πιο ανάλαφρη.
  3. Η προσθήκη της σόδας (αναψυκτικού) ή του ανθρακούχου νερού βοηθάει στο να αφρατέψει η ομελέτα.

 

Για να μάθαιτε όλα τα μυστικά της ομελέτας δείτε εδώ.

 

Από την Ελένη Καπνιά.

Βαθμολογήστε μας
0 reactions

Έχετε απορίες; Ρωτήστε μας...