Πατέ ή πάστα ελιάς

Υλικά
  • 250 γρ. ελιές Καλαμών χωρίς κουκούτσι
  • 2 κ.σ. κάπαρη πολύ καλά πλυμένη
  • 3 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 2 φιλέτα αντζούγιας
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 60 γρ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Χυμό από ½ λεμόνι
Εκτέλεση

Παίρνουμε ένα καλό και δυνατό μπλέντερ. Ρίχνουμε εκεί μέσα τις ελιές, την κάπαρη, τις λιαστές ντομάτες, τις αντζούγιες, το σκόρδο και το ελαιόλαδο. Πολτοποιούμε καλά. Ανάλογα με τα γούστα μπορούμε να αφήσουμε και μερικά κομματάκια στην πάστα ελιάς. Όταν έχουμε έτοιμη την πάστα ελιάς προσθέτουμε τη ρίγανη, το πιπέρι και τον χυμό λεμονιού. Ανακατεύουμε πολύ καλά και είναι έτοιμη προς κατανάλωση.

 

Συμβουλή 

Μην φοβηθείτε τις αντζούγιες. Το μόνο που προσδίδουν είναι μία ελαφριά αλμυράδα οπότε μην την παραλείψετε, κάνει όλη τη διαφορά!

Από την Ελένη Καπνιά.

Βαθμολογήστε μας
0 reactions

Έχετε απορίες; Ρωτήστε μας...