Πίτα για σουβλάκι

Υλικά
  • 500 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 7 γρ. αλάτι
  • 1 φακελάκι ξερή μαγιά
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 5 γρ. ξύδι
  • 250 γρ. νερό χλιαρό
  • Φρέσκο θυμάρι
  • Λίγο αλεύρι χωριάτικο για το άνοιγμα

Ελάχιστο ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε όλα τα υλικά εκτός από το αλάτι. Ξεκινάμε το ζύμωμα για 3 λεπτά και έπειτα προσθέτουμε το αλάτι. Ζυμώνουμε για άλλα 7 λεπτά μέχρι να έχουμε μία εύπλαστη ζύμη. Ρίχνουμε λίγο αλεύρι στον πάτο ενός μπολ, τοποθετούμε τη ζύμη, σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη και αφήνουμε να ξεκουραστεί για 1 ώρα. Έπειτα χωρίζουμε τη ζύμη μας σε 10 μπαλάκια. Ρίχνουμε λίγο αλεύρι για ζύμωμα ή σιμιγδάλι και ανοίγουμε με τον πλάστη σε ένα στρόγγυλο λεπτό πιτάκι. Αφού το ανοίξουμε κάνουμε μερικές τρύπες με το πιρούνι. Παίρνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι και το ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε λίγες σταγόνες ελαιόλαδο και ψήνουμε το κάθε πιτάκι. Είναι έτοιμο για γύρισμα όταν στην επιφάνεια εμφανιστούν μικρές φουσκάλες. Τότε το αναποδογυρίζουμε και ψήνουμε για 1 λεπτό. Συνεχίζουμε με όλες τις πίτες με αυτό τον τρόπο. Τις αποθηκεύουμε για σε μία νάϋλον σακουλίτσα χωρίς να την κλείσουμε για να μην ξεραθούν μέχρι τη στιγμή σερβιρίσματος. Προσοχή σε αυτό το σημείο να μην ιδρώσουν. Τις θέλουμε μαλακές αλλά όχι να απορροφήσουν τους υδρατμούς.  

Συμβουλή: Για πίτες καλαμποκιού χρησιμοποιούμε 70 % αλεύρι γ.ο.χ. και 30% καλομποκιού δηλ. 370 γρ. γ.ο.χ. και 130 γρ. καλομποκάλευρο με 230-250 γρ. νερού. Αν θέλουμε να κάνουμε τις πίτες πραγματικά τότε χρησιμοποιούμε και κουρκουμά για να του δώσουμε το κίτρινο χρώμα.

 

Για περισσότερες συνταγές με ψωμιά δείτε εδώ.

Για περισσότερες συνταγές με πίτες δείτε εδώ.

Για περισσότερες συνταγές για παιδιά δείτε εδώ.

 

Από την Ελένη Καπνιά.

Βαθμολογήστε μας
0 reactions

Έχετε απορίες; Ρωτήστε μας...