Πουτίγκα τσουρεκιού με λευκή σοκολάτα

Υλικά
  • 500 γρ τσουρέκι κομμένο σε φέτες ή τετράγωνα κομμάτια (μικρά ή μεγάλα)
  • 100 γρ. κράνμπερις
  • 200 γρ. ρούμι
  • 150 γρ. σταγόνες λευκής σοκολάτας
  • 100 γρ. καβουρδισμένο και χοντροκομμένο φουντούκι
  • 80 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 3 μεγάλα αυγά
  • 350 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 400 γρ. γάλα
  • 3 κ.σ. ζάχαρη
  • 3 βανιλέτες
  • Μία πρέζα αλάτι
  • Παγωτό βανίλια ή άχνη ζάχαρη για γαρνίρισμα ή κρεμ αγκλέζ (προαιρετικά)
Εκτέλεση

Τοποθετούμε το ρούμι σε ένα μπολ και εκεί ρίχνουμε τα κράνμπερις να μαλακώσουν για μισή ώρα. Σε ένα άλλο σκεύος βάζουμε τα κομμάτια από το τσουρέκι, τα μουλιασμένα κράνμπερις, τη λευκή σοκολάτα, το φουντούκι και το λιωμένο βούτυρο. Ανακατεύουμε πολύ καλά. Παίρνουμε ένα πυρέξ μεσαίου μεγέθους και απλώνουμε το μείγμα του τσουρεκιού. Το πυρέξ που θα διαλέξουμε καλό είναι να μην είναι πολύ μεγάλο σε μήκος γιατί θα χάσουμε τον όγκο (ύψος) του γλυκού. Μπορούμε επίσης να χρησιμοποιήσουμε ατομικά φορμάκια για την πουτίγκα. Σε ένα μπολ τοποθετούμε τα αυγά, την κρέμα γάλακτος, το γάλα, τη ζάχαρη, τις βανιλέτες, το αλάτι και αναμειγνύουμε καλά. Προσθέτουμε το μείγμα της κρέμας στο πυρέξ και φροντίζουμε να πάει παντού η κρέμα κάνοντας απαλές κινήσεις. Θέλουμε το μείγμα μας να μείνει αφράτο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 170 βαθμούς κελσίου για 45 με 55 λεπτά μέχρι να χρυσαφίσει  η πουτίγκα. Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε κόβοντάς το σε κομμάτια ή παίρνοντάς το με κουτάλι.

Συμβουλή: Για καλύτερο αποτέλεσμα του γλυκού μας καλό είναι το τσουρέκι μας να μην είναι φρέσκο (5 ημερών τουλάχιστον) για να απορροφήσει σωστά την κρέμα!

 

Από την Ελένη Καπνιά

Βαθμολογήστε μας
0 reactions

Έχετε απορίες; Ρωτήστε μας...