Σαλάτα με χόρτα, ρεβύθια και ξινομυζήθρα

Υλικά

Υλικά:

  • 200 γρ. ρεβύθια (βρασμένα)
  • ½ κ.γ. γλυκιά πάπρικα
  • 2 κ.σ. καβουρδισμένο και ψιλοκομμένο αμύγδαλο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 300 γρ. χόρτα βρασμένα
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι
  • Ντοματίνια κομμένα (προαιρετικά)
  • Ξινομυζήθρα

Σάλτσα:

  • 1/3 φλιτζ. γιαούρτι
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Μία τσιμπιά ξύσμα πορτοκαλιού
  • 1 κ.σ. χυμό πορτοκαλιού
  • 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • ½ κ.γ. μέλι
  • Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση

Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά της σαλάτας. Για τη σάλτσα παίρνουμε ένα μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά και με ένα πιρούνι ανακατεύουμε καλά. Περιχύνουμε με αυτήν την σαλάτα, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε!

Συμβουλή: Μπορούμε να αφαιρέσουμε ή να προσθέσουμε υλικά ανάλογα τα γούστα. Επίσης, στη σάλτσα μπορούμε να παραλείψουμε το γιαούρτι και να φτιάξουμε ένα απλό λαδολέμονο!

 

Για περισσότερες συνταγές με σαλάτες δείτε εδώ.

Για περισσότερες συνταγές με όσπρια δείτε εδώ.

Για περισσότερες συνταγές με ορεκτικά δείτε εδώ.

 

Από την Ελένη Καπνιά.

Βαθμολογήστε μας
0 reactions

Έχετε απορίες; Ρωτήστε μας...