Σάντουιτς με σιγομαγειρεμένο χοιρινό

Υλικά
  • 8 ψωμάκια στρόγγυλα μπριος (σαν του μπέργκερ) ή 8 μικρές μακρόστενες μπαγκέτες
  • 1 1/2 κιλό χοιρινή ωμοπλάτη (ενιαίο κομμάτι)
  • 1 κ.σ. κρεμμύδι αποξηραμένο
  • 1 κ.σ. σκόρδο αποξηραμένο
  • 1 κ.σ. πάπρικα καπνιστή
  • 1 κ.σ. μουστάρδα σε σκόνη
  • 1 κ.σ. μπούκοβο γλυκό
  • 1 κ.γ. πιπέρι καγιέν
  • 2 κ.σ. ζάχαρη μαύρη
  • Χυμό ενός πορτοκαλιού
  • 1 κ.σ. ξύδι
  • 2 κ.σ. σόγια σος
  • 2 κ.σ. Worcestershire sauce
  • 2 κ.σ. κετσαπ
  • 3 κ.σ. μπάρμπεκιου σάλτσα
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • 1 κρεμμύδι σε φέτες
  • Λίγη σάλτσα μπάρμπεκιου για το καραμέλωμα (περίπου 2 κ.σ.)

 

Υλικά για την σαλάτα

  • ½ λάχανο τριμμένο
  • 3 καρότα τριμμένα
  • 1 μαρούλι κομμένο
  • 6 πίκλες τουρσί κομμένες
  • 3 κ.σ. μαγιονέζα
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. μέλι
  • 1 κ.γ. ξύδι
  • αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε την μαρινάδα και σε ένα μπολ ανακατεύουμε με τον αυγοδάρτη τα εξής υλικά: το αποξηραμένο κρεμμύδι, το αποξηραμένο σκόρδο, την καπνιστή πάπρικα, τη μουστάρδα σε σκόνη, το γλυκό μπούκοβο,  το πιπέρι καγιέν, τη μαύρη ζάχαρη, τον χυμό πορτοκαλιού, το ξύδι, τη σόγια σος, την worcestershire sauce, την κέτσαπ, την μπάρμπεκιου σάλτσα και το ελαιόλαδο. Δημιουργείται μία ενιαία σάλτσα και με αυτή κάνουμε μασάζ το κρέας (αφού πρώτα το έχουμε πλύνει και το έχουμε σκουπίσει).

Το τοποθετούμε μαζί με τη μαρινάδα σε ένα μπολ, καλύπτουμε με διάφανη μεμβράνη και τοποθετούμε στο ψυγείο για 12 ώρες. Την επόμενη ημέρα το αφαιρούμε από το ψυγείο. Παίρνουμε 2 κομμάτια αλουμινόχαρτου και 2 κομμάτια λαδόκολλας. Στο ταψί του φούρνου στρώνουμε το αλουμινόχαρτο και από πάνω την λαδόκολλα. Απλώνουμε το κρεμμύδι σε φέτες και μεταφέρουμε εκεί το κρέας μας (χωρίς τη μαρινάδα) αλατίζοντάς το ελαφρά. Κλείνουμε σφιχτά σε πακέτο και σιγοψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 130 βαθμούς κελσίου στον αέρα για 7 ώρες. Προς το τέλος του ψησίματος ετοιμάζουμε και τη σαλάτα. Ανακατεύουμε πολύ καλά τα υγρά υλικά μέχρι να δέσει η σάλτσα. Σε ένα μπολ ρίχνουμε όλα τα λαχανικά μας,.αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τη σάλτσα. Ενσωματώνουμε καλά.

Μετά το πέρας της ώρας, ανοίγουμε το πακέτο μας και αλείφουμε το κρέας με ένα πινέλο την μπάρμπεκιου σάλτσα. Ψήνουμε στο γκριλ με αέρα στους 230 βαθμούς για 8 λεπτά περίπου μέχρι να δούμε το κρέας να καραμελώνει. Αφαιρούμε από τον φούρνο και το ξεψαχνίζουμε με ένα πιρούνι. Ανακατεύουμε με τα υγρά που έχει βγάλει ήδη το κρέας κατά την ώρα του ψησίματος και ξεκινάμε το στήσιμο. Παίρνουμε ένα ψωμάκι, το κόβουμε στη μέση, βάζουμε λίγη σαλάτα και κρέας. Συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα και έτσι είναι όλα έτοιμα για απόλαυση!!!

Συμβουλή: Αν περισσέψει χοιρινό τότε μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε στην ομελέτα και στην πίτσα!

 

Από την Ελένη Καπνιά.

Βαθμολογήστε μας
0 reactions

Έχετε απορίες; Ρωτήστε μας...