Σοκολατόπιτα νηστίσιμη/vegan

Υλικά
  • 150 γρ. ζάχαρη καρύδας
  • 70 γρ. σπορέλαιο
  • 150 γρ. ζεστό νερό
  • 150 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (κοσκινισμένο)
  • 50 γρ. κακάο
  • 3 βανιλέτες
  • Μία πρέζα αλάτι
  • 100 γρ. χυμό πορτοκάλι
  • 1 κ.γ. σόδα
  • 1 κ.γ. ξύδι
  • 60 γρ. σταγόνες σοκολάτας

Γλάσο σοκολάτας:

  • 200 γρ. κουβερτούρα
  • 100 γρ. κρέμα καρύδας
  • 1 κ.σ. σπορέλαιο
  • Μία πρέζα αλάτι

ή Frosting σοκολάτας:

  • 70 γρ. ώριμο αβοκάντο
  • 3 κ.σ. κακάο
  • 2 κ.σ. γάλα σόγιας
  • 3 κ.σ. μέλι
  • μία πρέζα αλάτι
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Εκτέλεση

Παίρνουμε ένα μπολ και βάζουμε την ζάχαρη με το λάδι, το νερό και ανακατεύουμε. Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε το αλεύρι, το κακάο, τις βανιλέτες, το αλάτι και τα ρίχνουμε στο μείγμα με τα υγρά υλικά. Σε ένα ποτήρι ρίχνουμε τον χυμό πορτοκαλιού, το ξύδι με την σόδα και ανακατεύουμε. Εκεί η σόδα θα αντιδράσει με το όξινο και θα φουσκώσει. Με το που συμβεί αυτό το βάζουμε στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε. Τέλος, προσθέτουμε τις σταγόνες σοκολάτας και ενσωματώνουμε. Παίρνουμε ένα ταψάκι ή πυρέξ (25Χ20 ή 30Χ20) το λαδώνουμε ή βάζουμε λαδόκολλα. Ρίχνουμε μέσα στο μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου στον αέρα για 20 λεπτά. Παράλληλα ετοιμάζουμε το γλάσο μας. Παίρνουμε ένα πυρίμαχο ή γυάλινο μπολάκι, βάζουμε όλα τα υλικά και τα λιώνουμε σε μπεν μαρί. Βγάζουμε την σοκολατόπιτα από τον φούρνο, την αφήνουμε να κρυώσει τελείως και έπειτα απλώνουμε την σοκολάτα. Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με ξύσμα σοκολάτας ή καρύδα ή κάποιον ξηρό καρπό!

Για το frosting: Καθαρίζουμε το αβοκάντο και το προσθέτουμε στο μπλέντερ. Το πολτοποιούμε. Έπειτα προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικλα, χτυπάμε για 1' λεπτό και το απλώνουμε στο κέικ που έχουμε ψήσει (αφού πρώτα το αφήσουμε να κρυώσει).

 

Για περισσότερες συνταγές με σοκολάτα δείτε εδώ.

Για περισσότερες συνταγές με κέικ δείτε εδώ.

Για περισσότερες συνταγές με τάρτες δείτε εδώ.

Για περισσότερες νηστίσιμες συνταγές δείτε εδώ.

Για περισσότερες συνταγές για παιδιά δείτε εδώ.

 

Από την Ελένη Καπνιά.

Βαθμολογήστε μας
0 reactions

Έχετε απορίες; Ρωτήστε μας...