Σολομός με σάλτσα λαδολέμονο

Reviews

Συστατικά:

Προσαρμόστε τις μερίδες
4 φιλέτα σολομού
αλάτι
Πιπέρι
0.5 κ.γ. κοφτό θυμάρι αποξηραμένο
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
4 κ.σ. ελαιόλαδο
3 κ.σ. κρασί λευκό
1 κ.σ. μουσταρδα
Χυμό από 1/2 λεμόνι
8 φέτες λεμονιού

Οδηγίες

1.
Απλώνουμε στον πάγκο της εργασίας μας 4 κομμάτια αλουμινόχαρτου και πάνω από το καθένα στρώνουμε ένα κομμάτι λαδόχαρτου.
Ολοκληρωμένο
2.
Αλατοπιπερώνουμε την κάθε φέτα σολομού.
Ολοκληρωμένο
3.
Σε ένα μπολ βάζουμε το θυμάρι, το σκόρδο, το ελαιόλαδο, το κρασί, τη μουστάρδα και τον χυμό λεμονιού.
Ολοκληρωμένο
4.
Ανακατεύουμε καλά με ένα πιρούνι.
Ολοκληρωμένο
5.
Τοποθετούμε το κάθε φιλέτο πάνω σε κάθε ένα αλουμινόχαρτο και από πάνω βάζουμε δύο λεπτές φέτες λεμονιού.
Ολοκληρωμένο
6.
Περιχύνουμε λίγο το κάθε ένα φιλέτο με τη σάλτσα μας, κλείνουμε πρώτα το λαδόχαρτο, σχηματίζοντας ένα πουγκί και κατόπιν κλείνουμε και το αλουμινόχαρτο, εγκλωβίζοντας μέσα του το λαδόχαρτο.
Ολοκληρωμένο
7.
Τοποθετούμε τα πακετάκια μέσα σε ένα ταψί και ψήνουμε για 30 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς στον αέρα.
Ολοκληρωμένο
8.
Στη συνέχεια βγάζουμε το ταψί με τα πακετάκια από τον φούρνο και προσεκτικά τα ανοίγουμε.
Ολοκληρωμένο
9.
Τα ξαναβάζουμε στο φούρνο και τα ψήνουμε ξεσκέπαστα για 10 λεπτά να ροδίσουν λίγο.
Ολοκληρωμένο
10.
Όταν είναι έτοιμα, τα αφαιρούμε από τον φούρνο, τα τοποθετούμε σε ένα πιάτο την φορά και ραντίζουμε με την υπόλοιπη σάλτσα.
Ολοκληρωμένο
11.
Σερβίρουμε με πράσινη σαλάτα, βραστά ή ψητά λαχανικά ή χόρτα βραστά.
Ολοκληρωμένο