Ταλιατέλες primavera

Υλικά
  • 1 πακέτο ταλιατέλες ή άλλο ζυμαρικό της αρεσκείας σας
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κόκκινη πιπεριά σε κύβους
  • 1 πορτοκαλί πιπεριά σε κύβους
  • 1 κίτρινη πιπεριά σε κύβους
  • 1 φλιτζ. φασολάκια κατεψυγμένα
  • 1 σφηνάκι κρασί
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 300 γρ. ζωμό κότας
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • 100 γρ. τυρί κρέμα
  • 100 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
  • Αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • Λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο
  • Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό ή κρεμμυδάκι φρέσκο
  • λίγο μαυροσούσαμο για γαρνίρισμα
Εκτέλεση

Βράζουμε τα μακαρόνια σε άφθονο αλατισμένο νερό σύμφωνα με την αναγραφόμενη ώρα, αφαιρώντας 2 λεπτά γιατί θα τα τελειώσουμε στη σάλτσα μας. Ζεσταίνουμε ένα γουόκ ή κατσαρόλα και ρίχνουμε το ελαιόλαδο. Σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τις πιπεριές και τα φασολάκια μέχρι να μαλακώσουν για 5 λεπτά. Αλατοπιπερώνουμε και σβήνουμε με το κρασί. Περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε τον ζωμό κότας. Χαμηλώνουμε λίγο την εστία και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά. Έπειτα ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 5 λεπτά ακόμα. Προς το τέλος προσθέτουμε τις ταλιατέλες μας, το βούτυρο, το τυρί κρέμα, την παρμεζάνα, το μοσχοκάρυδο και τον μαϊντανό. Ανακατεύουμε καλά, κλείνουμε με το καπάκι και αφήνουμε για 2 λεπτά μέχρι να δέσουν τα ζυμαρικά μας. Σερβίρουμε ζεστά και αν θέλουμε πασπαλίζουμε με λίγο μαυροσούσαμο και τριμμένο τυρί.

Συμβουλή:

Στην περίπτωση που θέλετε να κάνατε πιο «παχυντική» τη συνταγή, συνήθως προσθέτω και 4 φέτες καπνιστής γαλοπούλας ψιλοκομμένες ίσα ίσα για να μου δώσει την καπνιστή γεύση ή κοτόπουλο φιλέτο! Επίσης μπορούμε να αντικαταστήσουμε το κρέμα τυρί με 2 κ.σ. γιαούρτι.

 

Από την Ελένη Καπνιά.

Βαθμολογήστε μας
0 reactions

Έχετε απορίες; Ρωτήστε μας...