Τηγανίτες πατάτας

Υλικά

Υλικά:

  • 5 μεγάλες πατάτες
  • 3 αυγά χτυπημένα
  • 2 μέτρια κρεμμύδια τριμμένα στον χοντρό τρίφτη
  • 4 κ.σ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 6 κ.σ. ζεστό νερό ή γάλα
  • 1 κ.σ. ψιλοκομμένο άνηθο
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις αφήνουμε 3 ώρες σε μια λεκάνη με νερό που να τις καλύπτει μέχρι πάνω ώστε να φύγει το άμυλό τους. Μετά τις τρίβουμε στον ψιλό τρίφτη και τις πιέζουμε με τα χέρια μας μέχρι να φύγουν όλα τα υγρά. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά για τις τηγανίτες. Το μείγμα μας δεν πρέπει να είναι σφιχτό. Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και το ζεσταίνουμε καλά. Παίρνουμε ένα κουτάλι της σούπας και βάζουμε από το μείγμα της πατάτας απλώνοντάς το ομοιόμορφα με τη ράχη του κουταλιού. Όταν ροδίσει γυρίζουμε από την άλλη πλευρά. Σε μία πιατέλα τοποθετούμε χαρτί κουζίνας και απλώνουμε εκεί όλες τις τηγανίτες για να φύγουν τα περιττά λάδια.

tiganites_patatas_syntages_eleni_kapnia

Αν θέλουμε σερβίρουμε με μία σάλτσα γιαουρτιού ((για τη συνταγή δείτε εδώ)

 

Συμβουλή: Αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε στο μείγμα της τηγανίτας τριμμένη φέτα προσέχοντας όμως την προσθήκη του αλατιού.

 

Από την Ελένη Καπνιά.

Βαθμολογήστε μας
0 reactions

Έχετε απορίες; Ρωτήστε μας...