Τραγανό schnitzel κοτόπουλο

Υλικά
  • 700 γρ. στήθος κοτόπουλο κομμένο σε φέτες
  • 3 κ.σ. μουστάρδα
  • 3 κ.σ. γιαούρτι
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 250 γρ. κορν φλέικς τριμμένα στο μούλτι
  • 1 κ.γ. μείγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο
  • 100 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
  • 3 αυγά
  • Αλεύρι για το πανάρισμα
Εκτέλεση

Παίρνουμε τις φέτες κοτόπουλο και τις αλατοπιπερώνουμε. Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε τη μουστάρδα, το γιαούρτι και το ελαιόλαδο. Αλείφουμε με το αυτό το μείγμα το κοτόπουλο και το αφήνουμε στην άκρη.

tragano_schnitzel_kotopoylo_syntages_eleni_kapnia

Σε ένα άλλο μπολάκι ανακατεύουμε τα τριμμένα κορν φλέικς, το μείγμα μπαχαρικών και την τριμμένη παρμεζάνα. Σπάμε τα αυγά σε ένα βαθύ πιάτο μαζί με λίγο νερό και ξεκινάμε το πανάρισμα. Παίρνουμε πρώτα τα φιλετάκια και τα περνάμε από το αλεύρι, μετά στο αυγό και στο τέλος από τα κορν φλέικς, Τα τοποθετούμε στη λαμαρίνα του φούρνου αφού πρώτα έχουμε στρώσει μία λαδόκολλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου στον αέρα για 30 λεπτά μέχρι να χρυσαφίσει  επιφάνειά τους.

tragano_schnitzel_kotopoylo_syntages_eleni_kapnia

Αν θέλουμε αντί να τα ψήσουμε στο φούρνο μπορούμε να τα τηγανίσουμε. Σερβίρουμε με πατάτες ψητές (συνταγή εδώ) ή μία δροσερή πατατοσαλάτα (συνταγή εδώ).

Συμβουλή: Στο μείγμα με τα κορν φλέικς για περισσότερη γεύση μπορούμε να προσθέσουμε αμύγδαλο τριμμένο. Επίσης, αντί για κοτόπουλο μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε χοιρινά φιλετάκια.

 

Συμβουλές για κοτόπουλο δείτε εδώ.

Συνταγές για κοτόπουλο δείτε εδώ.

 

 

Από την Ελένη Καπνιά.

Βαθμολογήστε μας
0 reactions

Έχετε απορίες; Ρωτήστε μας...