- 700 γρ. στήθος κοτόπουλο κομμένο σε φέτες
- 3 κ.σ. μουστάρδα
- 3 κ.σ. γιαούρτι
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- Αλάτι, πιπέρι
- 250 γρ. κορν φλέικς τριμμένα στο μούλτι
- 1 κ.γ. μείγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο
- 100 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
- 3 αυγά
- Αλεύρι για το πανάρισμα
Παίρνουμε τις φέτες κοτόπουλο και τις αλατοπιπερώνουμε. Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε τη μουστάρδα, το γιαούρτι και το ελαιόλαδο. Αλείφουμε με το αυτό το μείγμα το κοτόπουλο και το αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα άλλο μπολάκι ανακατεύουμε τα τριμμένα κορν φλέικς, το μείγμα μπαχαρικών και την τριμμένη παρμεζάνα. Σπάμε τα αυγά σε ένα βαθύ πιάτο μαζί με λίγο νερό και ξεκινάμε το πανάρισμα. Παίρνουμε πρώτα τα φιλετάκια και τα περνάμε από το αλεύρι, μετά στο αυγό και στο τέλος από τα κορν φλέικς, Τα τοποθετούμε στη λαμαρίνα του φούρνου αφού πρώτα έχουμε στρώσει μία λαδόκολλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου στον αέρα για 30 λεπτά μέχρι να χρυσαφίσει επιφάνειά τους.
Αν θέλουμε αντί να τα ψήσουμε στο φούρνο μπορούμε να τα τηγανίσουμε. Σερβίρουμε με πατάτες ψητές (συνταγή εδώ) ή μία δροσερή πατατοσαλάτα (συνταγή εδώ).
Συμβουλή: Στο μείγμα με τα κορν φλέικς για περισσότερη γεύση μπορούμε να προσθέσουμε αμύγδαλο τριμμένο. Επίσης, αντί για κοτόπουλο μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε χοιρινά φιλετάκια.
Συμβουλές για κοτόπουλο δείτε εδώ.
Συνταγές για κοτόπουλο δείτε εδώ.
Από την Ελένη Καπνιά.
- Εισέλθετε στο σύστημα ή εγγραφείτε για να υποβάλετε σχόλια ή να βαθμολογήσετε