Τυροψωμάκια πιτάκια

Υλικά
  • 500 γρ αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • 300 γρ. νερό
  • 30 γρ. ελαιόλαδο
  • 6 γρ. ξερή μαγιά
  • Φέτα για τη γέμιση
Εκτέλεση

Στον κάδο του μίξερ βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από τη φέτα. Τοποθετούμε το εξάρτημα του γάντζου και ζυμώνουμε για 10 λεπτά μέχρι να πάρουμε μία μαλακή και απαλή ζύμη. Λαδώνουμε ένα μπολ και τοποθετούμε μέσα τη ζύμη. Σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη και ξεκουράζουμε για μία ώρα. Όταν η ζύμη είναι έτοιμη τη χωρίζουμε σε τέσσερα κομμάτια. Αλευρώνουμε τον πάγκο εργασίας μας και εκεί απλώνουμε ένα ένα τα ζυμαράκια. Τα ανοίγουμε με τον πλάστη ελαφρώς σε δίσκο, γεμίζουμε με τριμμένη φέτα, κλείνουμε από όλες τις πλευρές μέχρι να γίνει μία μπάλα και ξανανοίγουμε με τον πλάστη απαλά σε λεπτή πίτα.

tyropsomakia_pitakia_syntages_eleni_kapnia

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε 1 κ.γ. ελαιόλαδο και ζεσταίνουμε σε μέτρια ένταση (με κλίμακα το 9 εμείς το βάζουμε στο 6). Όταν ζεσταθεί τοποθετούμε ένα ένα τα τυροψωμάκια πιτάκια. Όταν χρυσαφίσει η μία πλευρά γυρίζουμε από την άλλη. Όταν είναι έτοιμα τα σερβίρουμε!

Συμβουλή: Στα υλικά της ζύμης μπορούμε να προσθέτουμε ρίγανη ή θυμάρι για περισσότερο άρωμα. Επίσης στη γέμιση μπορούμε να βάλουμε κάποιο κίτρινο τυρί τριμμένο ή αλλαντικό.

 

Περισσότερες συνταγές για ψωμιά δείτε εδώ.

Περισσότερες συνταγές για πίτες δείτε εδώ.

Περισσότερες συνταγές για ορεκτικά δείτε εδώ.

Περισσότερες συνταγές για σνακ δείτε εδώ.

Περισσότερες συνταγές για πρωινό δείτε εδώ.

Περισσότερες συνταγές για παιδιά δείτε εδώ.

 

Από την Ελένη Καπνιά.

Βαθμολογήστε μας
0 reactions

Έχετε απορίες; Ρωτήστε μας...