Vegan/ Νηστίσιμες ατομικές πάστα φλώρα

Υλικά
  • 520 γρ. αλεύρι γ.ο.χ. και επιπλέον για το άνοιγμα της ζύμης (αν χρειαστεί)
  • 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • ½ κουτ. του γλυκού κανέλα
  • Μία πρέζα αλάτι
  • 3 βανιλέτες
  • 220 γρ. χυμό πορτοκαλιού
  • 120 γρ. σπορέλαιο
  • 100 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 1 κ.σ. κονιάκ ή λικέρ πορτοκάλι
  • Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
  • 400 μαρμελάδα της επιλογής μας
Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα στέρεα υλικά δηλ. το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα, το αλάτι και τις βανιλέτες. Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε τον χυμό πορτοκαλιού, το σπορέλαιο, την καστανή ζάχαρη, το κονιάκ και το ξύσμα πορτοκαλιού. Παίρνουμε έναν αυγοδάρτη και χτυπάμε το μείγμα μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Αν θέλουμε χτυπάμε το μείγμα στο μίξερ. Έπειτα προσθέτουμε εκεί τα στέρεα υλικά και με μία μαρίζ ανακατεύουμε μέχρι να πάρουμε μία ενιαία ζύμη. Την τοποθετούμε σε ένα μπολ, σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη, τοποθετούμε στο ψυγείο και την ξεκουράζουμε για 1 ώρα. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου στον αέρα. Παίρνουμε ατομικά φορμάκια για τάρτα και τα λαδώνουμε. Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και την χωρίζουμε παίρνοντας τα 2/3 από τη ζύμη και χωρίζοντάς την σε 8 ζυμαράκια για τα ταρτάκια. Αλευρώνουμε τον πάγκο εργασίας μας και τα ανοίγουμε πάνω σε ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια σε στρογγυλό φυλλαράκι πάχους 1 ½ εκ. Μεταφέρουμε την κάθε ζύμη στα ταρτάκια, φροντίζοντας να καλύψει και τα τοιχώματα της. Αν χρειαστεί, κόβουμε τη ζύμη που θα περισσέψει. Έπειτα βάζουμε στη βάση από τα ταρτάκια τη μαρμελάδα, φροντίζοντας να απλωθεί ομοιόμορφα αλλά να μην ξεχειλίσει. Με τη ζύμη που κρατήσαμε στην άκρη κάνουμε λωρίδες ή κορδόνια και τις απλώνουμε σταυρωτά με το γνωστό σχήμα σε κάθε ταρτάκι. Ψήνουμε 30 με 35 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσει η επιφάνειά της. Τα αφαιρούμε από τον φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Μετά τα ξεφορμάρουμε και αν θέλουμε πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.

Συμβουλές:

  1. Αν θέλουμε φτιάχνουμε μία κανονικά πάστα φλώρα χρησιμοποιώντας μία ταρτιέρα με διάμετρο 24 ή 25 εκ. και ψήνουμε για 50 λεπτά περίπου.
  2. Αν δεν διαθέτουμε ατομικά φορμάκια ή φόρμα τάρτας με αποσπώμενο πάτο, καλύπτουμε ένα απλό, σχετικά ρηχό ταψάκι με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος, φροντίζοντας να εξέχει λίγο το χαρτί έξω από τα τοιχώματα του ταψιού.
  3. Επίσης, αν η ζύμη κολλάει ελαφρώς απλά αλευρώνουμε τα χέρια ή προσθέτουμε ελάχιστο αλεύρι στη ζύμη.

 

Για περισσότερες συνταγές με τάρτες δείτε εδώ.

Για περισσότερες νηστίσιμες συνταγές δείτε εδώ.

Για περισσότερες συνταγές με πρωινά δείτε εδώ.

Για περισσότερες συνταγές για παιδιά δείτε εδώ.

Συνταγές με μαρμελάδες δείτε εδώ.

 

Από την Ελένη Καπνιά.

Βαθμολογήστε μας
0 reactions

Έχετε απορίες; Ρωτήστε μας...