Χταποδάκι ξυδάτο

Υλικά
  • 1 κιλό χταπόδι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 3 κ.σ. ξύδι (ποιοτικά καλό)
  • 3 κόκκους μπαχάρι
  • 5 κόκκους πιπέρι
  • 1 αστεροειδή γλυκάνισο
  • 1 δαφνόφυλλο

Για το γαρνίρισμα:

  • κρεμμύδι ξερό
  • ελαιόλαδο
  • ρίγανη ξερή
  • λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • ξύσμα λεμονιού 
Εκτέλεση

Για το μαγείρεμα του χταποδιού, παίρνουμε μία κατσαρόλα και τοποθετούμε μέσα όλα τα υλικά. Καλό είναι να τυλίξουμε τα μπαχαρικά (μπαχάρι, πιπέρι, αστεροειδή γλυκάνισο, δαφνόφυλλο) μέσα σε τούλι ώστε να τα αφαιρέσουμε εύκολα μετά. Κλείνουμε το καπάκι της κατσαρόλας και σιγομαγειρεύουμε σε χαμηλή ένταση για 45 λεπτά με 1 ώρα ώσπου να μαλακώσει. Αφαιρούμε το χταπόδι, το αφήνουμε να κρυώσει και έπειτα το κόβουμε σε κομματάκια. Βάζουμε το χταπόδι σε ένα μπολ, κόβουμε σε φετούλες ένα κρεμμύδι ξερό, ραντίζουμε με ελαιόλαδο, πασπαλίζουμε με λίγη ρίγανη και ψιλοκομμένο μαϊντανό. Ανακατεύουμε πολύ καλά και συνοδεύουμε παρέα με ένα θεσσαλικό τσιπουράκι με γλυκάνισο!

Συμβουλή: Το χταπόδι που έχουμε αγοράσει είτε φρέσκο είτε κατεψυγμένο πρέπει να έχει χρώμα άσπρο-γκριζωπό. Αν κοκκινίζει, αυτό δηλώνει πως έχουν περάσει κάποιες ημέρες ή έχει ταλαιπωρηθεί από πολλές καταψύξεις και αποψύξεις!

 

Από τη Ελένη Καπνιά

Βαθμολογήστε μας
0 reactions

Έχετε απορίες; Ρωτήστε μας...