Κεφίρ με φράουλα

Υλικά
  • 1 κιλό γάλα αγελαδινό ή κατσικίσιο
  • 40 γρ. κόκκοι κεφίρ
  • 100 γρ. χυμός φράουλας
  • Θερμόμετρο
  • Μπλέντερ
  • Διηθητικό χαρτί ή τούλι
  • Γυάλινο μπουκάλι
Εκτέλεση
  • Πλένουμε τις φράουλες και τις πολτοποιούμε στο μπλέντερ.
  • Βράζουμε το γάλα μαζί με τον χυμό φράουλας στους 85οC για 15 λεπτά.
  • Στην συνέχεια ψύχουμε το μίγμα στους 20-25οC.
  • Έπειτα προσθέτουμε τους κόκκους κεφίρ και αφήνουμε το μίγμα στους 20 -25οC για 36 ώρες.
  • Επειδή οι κόκκοι του κεφίρ δεν κατανέμονται ομοιόμορφα και σε όλη την μάζα του γάλακτος ανά τακτά χρονικά διαστήματα ανακατεύουμε το μίγμα γάλακτος. Η ανακίνηση βοήθα σημαντικά στην ομοιόμορφη ανάπτυξη οξύτητας και παράλληλα επιταχύνει την ανάπτυξη της καλλιέργειας.
  • Στην συνέχεια διηθούμε το μίγμα ώστε ν απομακρυνθούν οι κόκκοι κεφίρ.
  • Το υγρό που συλλέγουμε το αποθηκεύουμε σε αποστειρωμένα γυάλινα μπουκάλια στους 5 οC στο ψυγείο για λίγες μέρες.

Από την Άννα Καπνιά τεχνολόγο τροφίμων.

Βαθμολογήστε μας
0 reactions
Φτιάξ'το μόνος σου

Έχετε απορίες; Ρωτήστε μας...