Κομπόστα Ανανά

Υλικά
  • 1 κιλό ανανάς
  • 350 ml νερό
  • 500 γρ. ζάχαρη
  • 600 ml χυμό ανανά
  • 20 γρ. κιτρικό οξύ
  • Βάζα
  • Θερμόμετρο
Εκτέλεση

Για να φτιάξουμε τη κομπόστα, χρειαζόμαστε 1 κιλό ώριμο ανανά. Τον καθαρίζουμε, τον κόβουμε σε φέτες και βγάζουμε με ένα μαχαιράκι το κέντρο τις κάθε φέτας που είναι σκληρό. Βάζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα 150 ml νερό και 10 γρ. κιτρικό οξύ να βράσουν και προσθέτουμε τον ανανά. Και τον βράζουμε για περίπου 5 λεπτά. Σουρώνουμε τον ανανά. Βράζουμε τη ζάχαρη σε μια άλλη κατσαρόλα με 200 ml νερό και τον χυμό ανανά. Ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Αφήνουμε να πάρει βράση και να φτάσει στους 103 βαθμούς κελσίου και βράζουμε για 20 λεπτά μέχρι να αρχίζει να δένει το σιρόπι. Προσθέτουμε τον ανανά και τον βράζουμε μέχρι να μαλακώσει, για περίπου 15 λεπτά. Ξαφρίζουμε αν χρειαστεί. Με μια κουτάλα βγάζουμε τον ανανά σε ένα σουρωτήρι να στραγγίξει και ξαναρίχνουμε όσο σιρόπι βγάλει στην κατσαρόλα. Αφήνουμε να πάρει βράση το σιρόπι και να φθάσει τους 105 βαθμούς κελσίου. Ρίχνουμε τα υπόλοιπα 10 γρ. κιτρικό οξύ  και το βράζουμε για ακόμη 1 λεπτό. Αποστειρώνουμε τα βάζα στον φούρνο στους 100 βαθμούς κελσίου για 15 λεπτά. Προσθέτουμε τον ανανά και το σιρόπι στα βάζα κλείνουμε ερμητικά, αναποδογυρίζουμε το βάζο και το αφήνουμε να κρυώσει. Τέλος μόλις κρυώσει τα αποθηκεύουμε στο ψυγείο.

 

Από την Άννα Καπνιά τεχνολόγο τροφίμων.

Βαθμολογήστε μας
0 reactions
Φτιάξ'το μόνος σου

Έχετε απορίες; Ρωτήστε μας...