Μπακαλιάρος τηγανητός

Υλικά

Υλικά:

  • 700 γρ. μπακαλιάρο φιλέτο ή ξαλμυρισμένο
  • Αλεύρι με λίγο κορν φλάουρ για το πανάρισμα
  • Λάδι για τηγάνισμα

Κουρκούτι:

  • 125 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 25 γρ. κορν φλάουρ
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • 300 γρ. πολύ κρύα μπύρα
Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για το κουρκούτι μέχρι να πάρουμε ένα ρευστό μείγμα. Παίρνουμε τον μπακαλιάρο, τον κόβουμε σε κομμάτια και τον σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας. Σε μία βαθιά κατσαρόλα ρίχνουμε αρκετό λάδι για να καλύπτεται όλο το κομμάτι του μπακαλιάρου και ζεσταίνουμε σε μέτρια προς δυνατή ένταση. Παίρνουμε κάθε κομμάτι μπακαλιάρου, τον πανάρουμε στο αλεύρι με το κορν φλάουρ και τον βουτάμε στο κουρκούτι. Περιμένουμε να πέσει ο περίσσιος χυλός και τον τηγανίζουμε μέχρι να χρυσαφίσει η επιφάνειά του. Όταν είναι έτοιμος τον βάζουμε σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί και σερβίρουμε με σκορδαλιά και πατάτες τηγανιτές.

Συμβουλή: Για να γίνει τραγανός ο μπακαλιάρος χρησιμοποιούμε παγωμένη μπύρα, κορν φλάουρ και αρκετό λάδι για βαθύ τηγάνισμα. Μπορούμε να αρωματίσουμε τον χυλό μας προσθέτοντας κουρκουμά ή κάρυ.

 

Συνταγή για θεοτράγανες τηγανητές πατάτες εδώ

Συνταγή για σκορδαλιά εδώ.

Συνταγή για κροκέτες μπακαλιάρου εδώ.

 

Από την Ελένη Καπνιά.

Βαθμολογήστε μας
0 reactions

Έχετε απορίες; Ρωτήστε μας...